VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is HIT?

‘HIT’ is de afkorting van High Intensity Training. HIT is een intensieve precisie-stimulering van álle lagen van de spieren. Daardoor geeft het lichaam een signaal af waardoor allerlei gezondheidseffecten optreden. Het meest spectaculair is hoeveel sterker je spieren worden en je lichaam ‘opstrakt’.

Waarom doet niet iedereen HIT?

Dat is een goede vraag, en iets waar wij van Koudstaal graag iets aan willen doen. Het simpele én correcte antwoord is dat op dit moment nog niet genoeg mensen over HIT hebben gehoord en de voordelen ervan hebben ondervonden.

Zal ik veel spierpijn voelen na de training?

De spierpijn valt relatief mee en verschilt per training en routine. De intensiteit van de workout en jouw inzet zijn bepalend voor de spierpijn. Je zult bovendien merken dat je lichaam snel went aan een nieuwe routine, wat ook voor minder spierpijn zorgt.

Waarom doen jullie alleen één op één trainingen?

Hierdoor zet je een betere prestatie neer en kunnen we je monitoren op vooruitgang, veiligheid, uitvoering en doorzettingsvermogen.

Wat kan ik naast HIT nog meer doen om af te vallen en helpen jullie mij daarbij?

Wij geven je regelmatig een voeding- en caloriebudget advies. Je kunt vervolgens je caloriebudget in onze app of in je eigen app bijhouden. Ook monitoren wij je voortgang in gewichtsverlies, geven je tips en stimuleren je om de juiste keuzes te maken. De bouwstenen van je lichaam zijn belangrijk!

Is HIT ook cardio?

HIT stimuleert positieve aanpassingen van het cardiovasculaire systeem. Onderzoek toont zelfs aan dat de HIT-oefeningen, mits écht tot spierfalen uitgevoerd, verbeteringen in het cardiovasculaire systeem stimuleren die vergelijkbaar zijn met traditionele cardio-oefeningen. Dus HIT is óók cardio!

Waarom maar 1 keer in de week trainen?

Omdat na de training een herstelperiode volgt. Tijdens de training heb je een diep gat gegraven in je herstelvermogen. Dit gat vul je eerst op en dat duurt enkele dagen. Vervolgens is het tijd voor de spieren en de spierkracht om te overcompenseren. ‘Groeien en bloeien’, zoals wij dat bij Koudstaal noemen! Bij je volgende training begint dit proces opnieuw.

Moet ik nog schema’s en dergelijke met mij meenemen?

Nee hoor, wij regelen dat alles voor je klaar staat, zodat jij je volledig op de training kunt richten. Het enige dat wij je vragen om mee te nemen, is je doorzettingsvermogen.

Moet ik voor de training nog wat speciaals eten

Zorg dat je de dag voor de training genoeg koolhydraten eet, zodat ze in je spieren geplaatst kunnen worden. Je hebt die brandstof nodig voor een HIT training, waar ze weer uit de spier worden gebrand. Op de trainingsdag zelf kun je gember eten om spierpijn tegen te gaan.

Trainingsdoelen:

VEROUDERING TEGENGAAN: HIT zorgt voor maximale spiermassa en stimuleert de vitaliteit van je hele lichaam. Het geeft géén slijtage en wel sterkere kapsels, aanhechtingen, pezen en botten. HIT houdt rekening met blessures en helpt revalideren.

MEER KRACHT EN ENERGIE: HIT stimuleert je spieren en al je energiesystemen. Samen met goede voeding en levensstijl word je next level sterk en energiek.

DUURZAAM AFVALLEN: HIT haalt je uit de ‘jojo’, je valt rustig en duurzaam af. Je vetweefsel verandert in spieren en je voelt je beter.

BETER (TOP)SPORTEN: HIT ondersteunt jouw sportbeoefening, zorgt voor een evenwichtiger spierstelsel en maakt je minder blessuregevoelig. Ook ideaal tussen de wedstrijdseizoenen

Koudstaal High Intensity Training:

  • Wetenschappelijk onderbouwd, bewezen in de praktijk
  • Razendsnelle toename van spierkracht en energie
  • Het héle lichaam functioneert veel beter
  • Eén keer stimuleren, de hele week effect en iedere week vooruitgang
  • Gaat veroudering sterk tegen
  • Gestaag en duurzaam afvallen
  • Voor alle leeftijden (onze oudste klant is 70+)

 

En dat allemaal met één training van een half uur per week!